מחיר הספר |
299.00 ₪ |
לתוכן העניינים המלא של הספר... לחץ/י כאן
דיני הרישיון במקרקעין קנו להם חזקה בדיני המקרקעין גם לאחר שקובעה רשימת הזכויות בחוק המקרקעין. על-אף שרשימת הזכויות במקרקעין, לכאורה, הינה רשימה סגורה, כמאמר חלק ממלומדי המשפט. עם-זאת, יש שפירשו אחרת את הוראת חוק המקרקעין שקיבעה את רשימת הזכויות כך שנוצר פתח להכרה בזכויות אחרות במקרקעין.
לראשונה מוגש החיבור המקיף ביותר הקיים בסוגיית הרישיון במקרקעין על כל גווניו ומאפייניו בדין, בהלכה הפסוקה ובדברי מחברים. מוסד ה"רישיון במקרקעין" מוגש לקורא תוך הבאת הסברים ופרשנות רחבה למוסד זה תוך התייחסות לפסיקת בתי-המשפט ולדין.
כך, או אחרת, איך שלא תזהה את הרישיון במקרקעין (זכות אישית או קניינית) אין ספק שאין לך כמעט תחום יחסים משפטיים אחד, הנוגע למקרקעין, שזכות הרישיון לא מצאה את מקומה כחלק מסכסוכי הקרקעות. רוצה לומר, בחלפנו על יחסים בין בני זוג, בין בני משפחה בכלל, ביחסים מול רשויות המינהל, בקיבוצים ובמשקים חקלאיים, בסכסוכי שכנים ועוד, נושא הסכסוך המשפטי, לעיתים מזומנות, הוא קיומה אם לאו של זכות הרישיון.
מכאן נולדה חשיבות החיבור המשפטי המקיף ביותר שמכסה את כל סוגי הרישיון, הדרכים להקנייתו וביטולו, חוק השכירות והשאלה, התשל"א-1971 , וכן את כל סוגי הסעדים שבית-המשפט רשאי ליתן במסגרת שיקול-דעתו הנרחב ובכלל זה מתן הסעד על-פי שיקולי צדק, סילוק יד של בר הרשות ללא תשלום פיצויים וכלה באי-ביטול הרשות גם אם ניתנה ללא תמורה וכן מתן פיצוי לבר הרשות בנסיבות מסויימות על-פי סוג הרישיון שבוטל, וכן הכרה ברישיון שאיננו ניתן לביטול.
בנוסף מובאות כל הסוגיות המשפטיות בהן נכרך סכסוך בהקשר לרישיון במקרקעין ובכלל זה, סילוק יד במקרקעין, בתים משותפים ורשות לשימוש, משק חקלאי, דיני משפחה וירושה, סכסוכים מול הרשות למקרקעי ישראל ועוד.