מחיר הספר |
121.00 ₪ |
לתוכן העניינים של הספר - לחץ/י כאן
בשנת 1996 נחקק חוק זכויות החולה, חוק משפטי-רפואי מובהק, שנתפס כמגילת זכויות החולה. חובת הרופא לספק למטופל את המידע שבידו, באשר לטיפול הניתן לו ולתוצאותיו האפשריות, נגזרת מחבות הזהירות הכללית אשר הרופא {ובית החולים} חבים למטופל. היא נגזרת מזכותינו לדעת על עצמנו, המהווה ביטוי לאוטונומיה של הרצון הפרטי של האדם המבטאת את כבודנו כאדם.
מקום שהבחירה במסלול הרפואי או קבלת טיפול רפואי, כרוכים בסיכונים מהותיים, חלה על הרופא חובה {הכפופה אומנם לחריגים} לספק למטופל את המידע שבאופן סביר דרוש לו לגיבוש החלטה אישית מושכלת בשאלה, אם לבחור במסלול הרפואי המסויים תוך נטילת הסיכונים הכרוכים בכך ואם לאו.
הספר מנתח בבהירות ברורה וקולחת את חוק זכויות החולה על סעיפיו השונים ובין השאר, יעסוק בהרחבה, בדרישה לקבל "הסכמה מדעת" של המטופל.
מבין הנושאים שבספר (חלקי):
קיום התייעצות עם אישה היולדת ושיתופה לגבי אופן ביצוע הלידה; מהי מטרת חוק זכויות החולה; הזכות לטיפול רפואי; איסור הפליה; טיפול רפואי נאות; מידע בדבר זהות המטפל; דעה נוספת; הבטחת המשך טיפול נאות; שמירה על כבודו ופרטיותו של המטופל; טיפול רפואי במצב חירום רפואי או סכנה חמורה; מהי הסכמה מדעת לטיפול רפואי; הסכמה מדעת בגין רשלנות רפואית; הסכמה מדעת במסגרת דיני החוזים; מהי חובת הגילוי; הפרת חובת הגילוי; מידע רלוונטי למול מידע מירבי; האם חובת הגילוי כוללת בתוכה סיכונים רחוקים ובלתי משמעותיים; ידיעה כללית של מטופל בדבר סיכונים הכרוכים בטיפול איננה פוטרת את הרופא המטפל מלחזור ולהציגם בפני המטופל; מבחן החולה הסביר; הסכמה מדעת במסגרת עוולת התקיפה; הסכמה מדעת במסגרת עוולת הרשלנות; מהן הדרישות בהחתמת המטופל על טופס הסכמה כתובה לרבות האפשרות לשקול כראוי ובנחת את רצונו לחתום על טופס ההסכמה לביצוע הטיפול; הצגת "תמונה" מלאה למטופל על-מנת שיוכל להגיע להחלטה מושכלת; אופן מתן הסכמה מדעת {בכתב, בעל פה או בדרך של התנהגות}; טיפול רפואי ללא הסכמה – אימתי?; מינוי בא-כוח למטופל; חובת ניהול רשומה רפואית; זכות המטופל למידע רפואי; שמירת סודיות רפואית; מסירת מידע רפואי לאחר; ועדת בדיקה; ועדת בקרה ואיכות; ועדות אתיקה; אחריות לקיום זכויות המטופל במוסד רפואי; הוראות לגבי כוחות הביטחון; עונשין; עוולה אזרחית; שמירת דינים ועוד נושאים רבים אחרים.