מחיר הספר |
299.00 ₪ |
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (המהפכה בתחום חדלות הפירעון של יחידים ותאגידים)
הספר מוגש ב- 4 כרכים ומונה למעלה מ- 1,000 עמודים
להשארת פרטים ואנו נחזור אליכם טלפונית - לחץ/י כאן
לתוכן העניינים של הספר (כרכים ראשון ושני) - לחץ/י כאן
לתוכן העניינים של הספר (כרך שלישי) - לחץ/י כאן
לתוכן העניינים של הספר (כרך רביעי; יולי 2024) - לחץ/י כאן
מדובר בספר שהינו ייחודי, יחידי ומיוחד בתחום חדלות הפירעון:
◊ המנתח את חוק חדלות פירעון סעיף אחר סעיף;
◊ המביא את ההלכה הפסוקה;
לראשונה יוצא לאור ספר ייחודי, יחידי ומיוחד בתחום חדלות הפירעון שכמוהו אין על מדפי הספרות המשפטית.
מיוחדותו של הספר בכך שהוא משלב תיאוריה עם מעשה, דין והלכה, דין חדש ודין ישן ועוד.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 מביא מהפכה חסרת תקדים בתחום חדלות הפירעון של יחידים ותאגידים. החוק מציע רפורמה מקיפה בתחום חדלות הפירעון במטרה לספק לכלכלה הישראלית חקיקה מודרנית בתחום זה.
החוק יצר קודיפיקציה של דיני חדלות הפירעון והסדרה באופן מקיף ושלם את כלל דיני חדלות הפירעון של יחידים ושל תאגידים, בחוק חדש ועדכני, המבטל את הפקודות הישנות וההסדרים הקיימים בחוק החברות.
לצד הסדרת הדין המהותי, החוק עורך שינוי מבני ברשויות האמונות על יישום הדין - בתי-המשפט, הכונס הרשמי ורשות האכיפה והגביה. זאת במטרה ליצור הליכים מהירים ויעילים ולצמצם את הביורוקרטיה הקיימת בתחום.
לאחר כניסתו לתוקף של החוק ועד עצם היום הזה עבר ועובר החוק את כור ההיתוך של פסיקות בתי-המשפט לכל ערכאותיהם וכן עבר תיקונים משמעותיים בהוראותיו, הותקנו תקנות חדלות הפירעון ותקנות נוספות.
מדובר במהפכה של ממש בתחום חדלות הפירעון אשר ממשיכה ומתפתחת, מיום ליום, בדמות תיקוני חקיקה ויישום החוק והתקנות בפסיקת בתי-המשפט. משום כך נולדה חשיבות להביא בפני המשתמש חיבור משפטי ייחודי הנותן ביטוי גם ליישומו הלכה למעשה של החוק בפסיקות בתי-המשפט.
מבנהו המיוחד של הספר מביא בפני הקורא את הוראות החוק, סעיף סעיף, תחתן את הדין הקודם וכן את ההלכה הפסוקה החדשה והעדכנית.
הספר בנוי כך שמול הוראות החוק החדש - הצעת החוק - דברי ההסבר - מוגש הדין הישן וכן פסיקה עכשווית. יש והוראות החוק מבוססות על הוראות דין קיים בנוסחם ויש שהן מבוססות על ההלכה הפסוקה.
על-כן מול הוראות החוק המקיפות מובאים גם אלה עליהן התבססו הוראות החוק כאמור, והן הוראות הדין החדש. כך הקורא והמשתמש בספר רואה מול עיניו בו זמנית את הדברים והשימוש קל הן כיום לפי הדין הקיים והן בעתיד על-פי הוראות החוק.